Bijzondere elementen tijdens zesde golfdag op de Gelpenberg

 

Alle deelnemers aan de Litecad golfdag op het talud voor het clubhuis. De meeste inspanningen zijn hier al geleverd. Op naar het diner, de prijsuitreiking en de inmiddels gevreesde, maar altijd hilarische swingvideo's.

De clinic was in twee groepen verdeeld, waarbij deelnemers met al meer ervaring een programma voorgeschoteld kregen waarin olv Marjan de Boer heel veel wedstrijden met en tegen elkaar gespeeld werden. De beginnende spelers kregen een langere instructie van Mette Hageman. Zo te zien ging ze dat prima af. Dat bleek, want de prestaties in de wedstrijdjes waren van hoog niveau.

Marian, Janny en Len hebben in elk geval de prijs voor de mooiste en origineelste flightfoto gewonnen. Na de avonturen in de waterhindernis en op de hei moest ook het bos even worden onderzocht. De dames kwamen overigens uiteindelijk met keurige scores van de baan.

Het cadeautje bij inschrijving was al best bijzonder. Het persoonlijke verzorgingspakket voor de, door de elementen en andere beestjes geplaagde, golfer vond gretig aftrek. Na de lemoncake bij de koffie, het lunchpakket op hole 1, was er na de 9e de traditionele haring met korenwijn.

Maar vooral de ijskoude Snickers op hole 10, brachten uitkomst voor de immer betere scores.

Marjan en haar guitige kornuiten. De "gevorderden-clinic" was een speciale!
Birdies en PAR-ren alsof het niks was. Veel gezellig geleuter, maar ondertussen wel goed golfen. Een nieuw concept is geboren.
Er moet uiteraard minimaal een golffoto in de presentatie. Hier wordt echt een bal gezocht (en geen kievietsei). Gerda en Ad bleken een bijzondere inspiratie voor Frits Dermois. Die met maar liefst 47 stablefordpunten het hele veld aan flarden sloeg. Marco de Neef en David Suk werden 2e en 3e. Riet Weegink won de wedstrijd bij de dames met 36 punten, vlak voor Yteke Willems en Gerda de Raad.
Marian van Bruchem en Mahesh Patel wonnen de Longest Drives, Nico Wilems de Neary (1,05 meter!!). Daarnaast zijn de birdies van Riet (op 18) en Max Zandstra (op 8) een eervolle vermelding waard.

Kopje koffie en dan lekker even alle punten bij elkaar op tellen. Eerst je eigen score, dan de teamstableford punten, verder alle jokerholes en als klap op de vuurpijl bleken er punten gescoord te kunnen worden voor de staat van onderhoud van je golfclubs. Het moet niet gekker worden. De wat moeilijk kijkende teamcaptains aan het begin van de dag, bleken echter bij de borrel en dito hapjes prima in staat om de score van hun team tot achter de komma uit te rekenen.
Volgend jaar weer andere bijzondere elementen

Onbetwiste winnaar van de teamscore was het team Weegink. Jonge honden Marco de Neef en David Suk hebben Eef naar grote hoogtes gestuwd, maar vooral hun scores op de jokerholes waren bijzonder. Waar 24 stablefordpunten de norm is, scoorden zij er maar liefst 31. Dan kun je stellen dat er op het juiste moment is gepiekt.

Dames en Heren, tot volgend jaar!