Team Berg wint vrolijke golfstrijd


8 Ervaren en minder ervaren golfen hebben in Assen een klein Ryder Cuppie meegemaakt. Twee 9-holes partijen en intensieve clinic en aangenaam diner waren de ingrediënten van de laatste zomerborrel van 2009. Han had zijn ijzers uit het vet (en stof) gehaald om te (her)ontdekken hoe leuk golf kan zijn. Hij bood Bernard zeer waardige tegenstand.

De Clinic werd een eenmans introductie les. Jan bleek aanleg, ambitie en doorzettingsvermogen te hebben. Ian intorduceerde hem in de wereld van het putten, chippen, lange afstanden slaan en de puntentelling van golf. Als toetje stonden er een paar heuse holes op het programma. Jan ging hier zo in op, dat hij pas toen het donker werd van de baan kon worden gehaald om aan het diner aan te schuiven. Puntje voor team Berg (2-1)

Zomerborrel in de ondergaande zon


Job had net zijn GVB gehaald en speelde zijn eerste matchplaywedstrijd. Het begin was een beetje shaky, maar toen na 9 holes de stofwolken waren opgetrokken, bleek hij toch twee holes gewonnen te hebben en bovendien een halve te hebben gescoord. De ervaring van Coen bleek echter toch voldoende voor de overwinning. Daarmee kwam de tussenstand op 1-1

De laatste Match had moeten plaatsvinden tijdens het diner. Gert-Jan en Niels deden aan de (overigens rechthoekige) tafel niet voor elkaar onder. De eindstand kwam hiermee op 2,5 tegen 1,5 voor team Berg. De eeuwige roem, espresso kopjes en uiteraard de wisseltrofee waren hun deel. Captain Coen zette in zijn speech geheel terecht zijn tegenstander en gedelegeerd organisator van de dag, Bernard, nog even in het zonnetje.