Team Lering, onder de bezielende leiding van Wim Schonewille won nipt van Team Vermaeck, het team van Erik Hut. Tijdens het EK voetbal kon de puntentelling van dit Ryder Cuppie uiteraard niet anders zijn dan die in Zwitserland. 3 Punten voor een overwinning, 1 punt voor een gelijkspel en 0 (zero) punten voor een nederlaag.

Na verrekening van de clinic en de eerste 3 partijen was de stand gelijk (de glansrijke overwinning van Heer Hut op Heer Schonewille mag daarbij niet overmeld blijven). De beslissende match ging tussen Gerrit Lasker en Wim Jansen. Door de spelvorm (en de geheime jokerholes) werd het verschil in golfkwaliteit moeiteloos teniet gedaan. Gerrit won toch, zij het met een neuslengte.

Een aangenaam diner op een aangenaam zwoele zomeravond volgde, het gekeuvel hield aangenaam lang aan. Het ontlokte voorzitter Nico Smits de volgende uitspraak: "Ik golf nu meer dan 10 jaar, maar had niet gedacht dat ik nog zo verrast kon worden door een spelvorm".

 

Lering 3 - Vermaeck 2

 

Volgens de deelnemers een correctie weergave van de doelstelling van deze Societeit. "Een hoop vermaeck, maar niet iets meer Lering"