Warm en vochtig weer op de Gelpenberg

Dinsdag 14 juli stond voor de deelnemers al een tijdje in de agenda. 6 Dagen hard werken en het felbegeerde GVB kan behaald worden. Onder leiding van Mette en Ivo gaat er 45 uur hard gewerkt worden.

Uiteraard begint elke cursus en zelfs elke golfdag met een grondige warming up. Na een dag hard werken bleek dat je van golf spierpijn kan hebben, op tot dan toe onbekende plaatsen.


Op het programma stonden, putten, chippen, de eerste beginselen van de volle zwaai, uiteraard een paar vrolijke spelletjes en een eerste start met de regelkennis. Twee stevige regenbuien pasten precies in het programma, maar zorgden wel voor broeierig weer. Veel zweten en drinken dus. De inwendige mens werd doro Eelco en Marleen goed verzorgd. Muffins, tomatensoep, fraaie lunchbroodjes en en lekker peertje zorgden door de dag heen voor voldoende energie en concentratie.


Marjan had voor fraai materiaal gezorgd (Golf USA in Nijverdal staat voor niets!), stokken, schoenen, pitchforks, ballen en handdoekjes behoren allemaal tot de essentiële uitrusting van een golfer. 's Avond's werden de stokken van Kees nog snel een inch verlengd (Klaas bedankt), dat komt zijn swing zeer ten goede. Tijd voor een paar uur geen golf, even bijkomen van alle (in)spanningen. Nou ja, bijna dan .... een uurtje regelkennisstudie is uiteraard geen overbodige luxe.

Sluitstuk van de dag was het testen van de verschillende faciliteiten van Aelderholt (het bungalopark naast de deur waar de deelnemers gedurende de cursus logeren). Morgen brengen we verslag uit!

Slaap lekker.