Spectaculaire vooruitgang stemt tevreden


Op de tweede dag van de cursus, boekten alle deelnemers prima studieresultaten. Marjan ontpopte zich als de koningin van het putten. Ze gebruikte slechts 16 putts voor het 9 holes parcours waarbij ze een crosshanded grip (of soms toch niet) toepaste. Her lukte Kees om vrijwel alle bijbewegingen uit z'n swing te halen en meer dan eens een bal in een keer op de green van de verschillende oefenholes te slaan. Dankmar perfectioneerde de chip-beweging. Slechts de afstand vereiste af en toe nog wat bijstelling. Het kon wel zijn eerste birdie laten noteren. Een prachtig schot en zo mogelijk nog betere putt op hole 4 leverde hem een twee (2) op de scorekaart op. Hulde! Jan scoorde op alle technieken ruim voldoende, frusterend was dat het er op de baan nog niet altijd uitkwam. Morgen zal dat absoluut beter gaan.

Ondertussen kwam ook de catering in de Zuid franse sferen die de zon als een warme deken over de Gelpenberg drapeerde. De luchtvochtigheid was een stuk lager, waardoor de hogere temperatuur veel aangenamer aanvoelde dan een dag eerder. Deze warme chocoladecroissantjes in de ochtendminibreak vonden gretig aftrek. Heerlijk.

 


Naast de herhaling van de swing, putt en chiptechnieken kwam ook de pitch voor het eerst aan bod. Gewicht een beetje op links, bal een beetje naar links en draaien met de torso. Een goede swing porduceert een mooie boog in de balvlucht. Het aanleren daarvan gaat in stapjes, een van die stapjes is het swingen op een been. De kraanvogeltechniek, zoals hiernaast prachtig gedemonstreerd door de deelnemers.

Het tweede gedeelte van de middag was gereserveerd voor de eerste kennismaking met de Ter Heide baan. Die smaakte gelijk naar meer. Holes spelen is toch wel heel erg leuk. Het toetje van de dag betrof de regelkennis. Nog heel even stableford herhalen, rode palen, witte palen, blauwe palen, witte palen, nearest point of relief, onbespeelbare ballen en bananenschillen in de bunker hebben nu geen geheimen meer voor de cursisten.

De eetcapriolen in het restaurant van Aelderholt hebben geen vervolg gekregen. Zelf kokkerellen in zo'n huissie is ook best gezellig. Zeker nu de familieleden allemaal gearriveerd zijn.

Tot morgen